Siirry sisältöön

Auranmaan koulutukset, kevät 2017

Tästä alta näet kaikki Auranmaan Osuma!-koulutukset kevään 2017 osalta. Koulutukset ovat kolmen tunnin pienryhmäkoulutuksia ja ne järjestetään Auvaisten koululla Pöytyällä klo 15-18. Koulutusten alussa tarjotaan kahvi/tee ja leipä. Ilmoittautuminen koulutuksiin alkaa 1.2. klo 17.00 ja tapahtuu "Ilmoittautuminen" välilehden kautta tällä samalla nettisivulla. Sieltä löytyy myös tarkat ilmoittautumisohjeet.

Suomi100:  Prezi-työpaja

Tule mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan valmista materiaalia opetuskäyttöön Suomen juhlavuotta varten asiantuntevan Prezi-ohjaajan avustuksella. Alkuun kerrataan hieman Prezin perusjuttuja ja sitten työskennellään Prezissä ja tuotetaan valmiiksi materiaalia, joita voi oman suunnitelmansa mukaan käyttää aamunavauksissa, opetuksessa, itsenäisyyspäivänä jne. Suunnittele jo hieman alkuun ideaasi ja ota tarvittaessa materiaalia mukaan.

Aika: to 2.3. klo 15-18

Paikka: Auvaisten koulu

Kouluttaja: Tuomas Honkasalo

Mukaan: läppäri (paitsi Armfelt)

Classroom perusteet

Tule ottamaan haltuun mahtava digitaalinen luokkahuone Classroom tai tule kertaamaan Classroomin käyttöä! GAFE:en (nykyään G Suite for Education) kuuluva palvelu on mainio paikka koota opettajan tehtävänantoja, oppilaiden töitä, palauttaa niitä arvosteltavaksi, arvostella, jakaa informaatiota tai vaikkapa avata keskusteluita luokan / opetusryhmän kesken. Erinomaisen helppokäyttöinen ja timanttinen työkalu. Tule muuttamaan opetustasi digitaalisemmaksi. Kurssi on tarkoitettu aloittelijoille ja kertaajille.

Aika: ma 6.3. klo 15-18

Paikka: Auvaisten koulu

Kouluttaja: Tuomas Honkasalo

Mukaan: läppäri

Gafe jatkokurssi (Forms, Sites)

Gafe on muuttunut G Suite for Educationiksi, mutta työkalut pysyvät samana ja kehittyvät edelleen. Kerrataan alkuun muutama juttu ja sitten siirrytään mm. Formsin itse itsensä tarkistaviin kokeisiin ja Sitesiin eli oman verkkosivun tekemiseen. Käydään myös kerraten läpi muutama hallintaan liittyvä asia. Sitesillä on kätevä tehdä vaikka omat luokkasivut tai luoda informatiivinen sivu opettajalta oppilaille. Oppilaat voivat luoda tietosivuja verkkoon muiden luettavaksi. Sivuja voi myös rajata näkyviin vain tietyille katsojille. Jos perusgafet on hallussa, tule ottamaan haastetta vastaan.

Aika: to 9.3. klo 15-18

Paikka: Auvaisten koulu

Kouluttaja: Tuomas Honkasalo

Mukaan: läppäri

Classroom työpaja

Classroomin perusteet ovat jonkin verran hallinnassa, mutta moni asia on unohtunut? Koet tarvitsevasi tukea, kun työstät materiaalia / kurssia oppilaille Classroomissa. Tule työskentelemään ohjatusti Classroom-työpajaan, jossa voit kysyä aina vaikeassa kohdassa kouluttajan neuvoa asiaan tai kysyä vinkkiä / ideaa. Ota oma materiaali mukaan ja tule työskentelemään asiantuntijan kanssa.

Aika: ma 13.3. klo 15-18

Paikka: Auvaisten koulu

Kouluttaja: Tuomas Honkasalo

Mukaan: läppäri ja työstettävä materiaali (jos ei ole päässä jo mukana)

OPS2016: Elokuvapaja

Mitäs kaikkea kivaa voisi käyttää opetuksellisessa kerronnassa tai oppilaiden itse tekemissä videoissa? Tehdään trikkivideoita Green Screenin kanssa, opetellaan juonnettujen animaatioden tekemistä mm. Puppet Palsilla ja Spark Videolla. Toiminnallinen kurssi, joka on varmasti myös mukavaa virkistäytymistä työpäivän jälkeen, sillä hauskaa pidetään. Painotus on trikkivideoiden tekemisessä ja muita juttuja tehdään jäljelle jäävän ajan puitteissa. Voit tulla kokeilemaan myös kouluttajan laitteella maksullista Green Screen Appia ja ostaa koulun laitteelle jälkikäteen, jos tuntuu tarpeelliselta appilta.

Aika: to 16.3. klo 15-18

Paikka: Auvaisten koulu

Kouluttaja: Tuomas Honkasalo

Mukaan: iPad - tarvittavat appsit Veescope Live Green Screen (maksullinen), Puppet Pals (tai maksullinen Puppet PalsHD), Spark Video.

OPS2016: Kuvapalvelut ja kuvankäsittely tabletilla

Tutustutaan mm. tekijänoikeusvapaisiin kuvahakuihin, Instagramiin, Snapchatiin ja Flickeriin. Tehdään nopeaa kuvanmuokkausta on-the-go Skitchillä ja syvennetään kuvanmuokkausta Snapseedillä. Käydään läpi myös muita kuva-asioita. Lopuksi aikaa kysymyksille. Kurssi on tarkoitettu peruskuvankäsittelystä kiinnostuneille opettajille, jotka eivät kovin paljon tai ollenkaan ole vielä kuvia käsitelleet.

Aika: ma 20.3. klo 15-18

Paikka: Auvaisten koulu

Kouluttaja: Tuomas Honkasalo

Mukaan: tabletti (iPad tai Android), johon asennettuna Skitch, Snapseed, Boomerang ja PhotoGrid (tai vastaava),

Osuma-hanke