Siirry sisältöön

Osuma!-blogi

27.5.2017

Osuma!-hanke päättyy virallisesti viikon päästä. Suuri kiitos kaikille osuma!laisille! Mahtavaa työtä!

- Tuomas & Tuomas

23.1.2017

Osuma!a arvostetaan myös kovasti AVI:ssa, sillä meidät valittiin Varsinais-Suomen Osaava-hankkeista edustamaan ja esittelemään omaa hanketta Osaava Forumiin Helsinkiin. Hieno kunnioituksenosoitus!

- Tuomas & Tuomas

15.1.2017

Koulutustarjonta on miltei valmis ja tulee pian nähtäville. Ole siis valppaana ja seuraa ilmoittelua. Ilmoittautumiset alkavat helmikuun alussa.

-Tuomas & Tuomas

2.1.2017

Hyvää alkanutta vuotta. Saimme Lounais-Suomen AVI:lta vielä lisähaussa rahoitusta kevätlukukaudelle 2017 eli luvassa on lisää laadukasta koulutusta ja... Osuma!ilta 3! Hyvä Osuma!, hyvä Osaava-ohjelma!

-Tuomas & Tuomas

14.8.2016

Nonnii! Nyt olisi syksyn 2016 koulutukset julkaistu. Ilmoittautuminen alkaa viikon päästä, joten olepa kärppänä! Mukavaa kouluttautumissyksyä ja tsemppiä uuden opsin sisäänajoon.

- T & T

17.6.2016

Teemme parasta aikaa syksyn 2016 koulutuskalenteria opettajilta saadun palautteen pohjalta. Ensi syksynä paikalliskouluttajat ovat tulessa!

-Tuomas&Tuomas

11.1.2016

Sway-koulutus on 3.2. (nyt korjattu esittelyihinkin). Tosiaan ovat näköjään saman täpän takana linkissä. Ilmoittautukaa koulutukseen, jos se on täynnä, niin minulle voi ilmoittautua suoraan sähköpostilla. Mainitse kummasta olet kiinnostunut!

-Tuomas T.

9.1.2016

Auranmaan koulutuskalenteri keväälle 2016 on nyt julkaistu Käypäs katsomassa ja heti maanantaina hoidat ilmoittautumisen pois päiväjärjestyksestä.

- Tuomas H.

4.1.2016

Kevään koulutuskalenteri on miltei valmis. Muutamat päivät tulee vielä varmistaa ja sitten koko kalenteri tulee näkyville tänne sivustolle. Siitä tulee kyllä viestiä sähköpostilla ja myös face-ryhmässä.

- Tuomas H.

4.12.

Kevään koulutuksiin ilmoittautuminen alkaa 11.1.2016. Seuraa ilmoittelua!

- Tuomas & Tuomas

9.11.

Osuma!-ilta on saavuttanut hurjan suosion! Vielä muutama paikka on jäljellä eli vielä on ilmoittautumislinkki auki. Jos et vielä ole käynyt ilmoittautumassa, niin toimipa ripeästi, ettet jää rannalle.

30.10.

Salossa Armfeltin koulussa ensi viikosta alkaen koulutusluokkana Nuotta. Luokka sijaitsee toisessa kerroksessa käytävän puolivälissä. Toivomme jatkossa verkon toimivan ripeämmin 🙂

Osuma!-iltaan muutamia paikkoja jäljellä - tule siis kuulemaan innostavaa puhetta ja nauttimaan Bondin karismasta illan päätteeksi.

Tuomas&Tuomas

1.10.

Muutamia koulutuksia peruuntui, joten kaikki "Koulutukset..." -välilehdellä olevat koulutukset eivät välttämättä toteudu. Muutamia pajoja siis yhdistettiin. Mikäli koulutus siirtyy yhdistämisen johdosta, osallistujalle ilmoitetaan / on ilmoitettu.

Hajapaikkojakin voi kysellä koordinaattorelta. Muistattehan antaa palautetta koulutuksista!

- Tuomas&Tuomas

25.9.

Someron koulutukset ovat nyt esillä - tutustu!

- Tuomas & Tuomas

21.9.

Muutamia kyselyjä olemme saaneet sähköpostiin unohtuneista koulutuspäivämääristä ja peruuntumisista. Ilmoittautuminen päättyi viime perjantaina ja tänään pääsemme käsiksi ilmoittautujatilastoihin. Päivitämme listoja ja vastaamme kyselyihin tämän viikon aikana.

- Tuomas & Tuomas

17.9.

KOULUTTAJILLE JA WORKSHOP-OSALLISTUJILLE PALAUTELINKKI JA QR-KOODI:

linkki

ja

null

17.9.

Vielä tämä ja huominen aikaa ilmoittautua syksyn Osumiin! Päivitä taitosi ensi syksyksi 🙂

- Tuomas & Tuomas

6.9.2015

Iltaa.

koulutuskuvaukset ovat esillä hankealuekohtaisesti sivuilla. Lisäksi Saloon on tulossa Office365-pajoja koulukohtaisesti. Nämä pajat keskittyvät tukemaan käytön aloittamista. Niistä tiedotetaan koulukohtaisesti. Someron koulutuskalenteri on myös melkein valmis.

- Tuomas & Tuomas

26.8.2015

Tervehdys!

Osuma!n koulutuskalenteri alkaa pian olla valmis ja onkin aika valmistautua ilmoittautumiskierrokselle. Syyskuun alkupuolella julkaistaan uudet koulutukset ja niihin on parisen viikkoa aikaa ilmoittautua. Ole aktiivinen ja utelias; uusia koulutuspaketteja on paljon liikenteessä ja sen tukena myös vanhoja tuttuja pajoja niille, jotka eivät vielä niihin ole ehtineet.

Eli hoksottimet pystyyn ja odottelemaan Osuma!n tarjontaa!

- Tuomas & Tuomas

6.8.2015

Hei osumalaiset!

Valmistelemme parhaillaan tulevan syksyn koulutuskalenteria. Olemme kuunnelleet teidän palautteita, joita keväällä annoitte. Jos tuntuu, että jotain jäi sanomatta tai olet bongannut kiinnostavan jutun, josta kaipaat koulutusta, laita rohkeasti viestiä.

Palataan asiaan!

- Tuomas & Tuomas

13.5.2015

Olemme saamassa jatkorahoitusta!

Tämän loistavan uutisen siivittämänä muistutankin jo tulevasta eli rehtorit jakavat teille kyselylinkin, jonka kautta pääsette antamaan palautetta ja esittämään koulutustoiveita tuleviin Osuma!-koulutuksiin.

- Tuomas T.

8.3.2015

Koulutukset ovat kovassa vauhdissa ja ensimmäiset Case-tvt-ryhmät aloittavat alkavalla viikolla. Jännittää oikein, kuinka opettajat uskaltautuvat jakamaan kokemaansa ja tieto siirtyy eteenpäin. Kannattaa seurata Osuma!n facebook-ryhmää, jossa toivottavasti hieman hiljainen keskustelu kääntyy aktiiviseksi.

- Tuomas H.

22.2.2015

Salolaisille Office365-koulutukseen ilmoittautuneille tiedoksi, että kouluttajan kanssa koulutuspäiviä sovitaan, ja toivottavasti ne saadaan tänne pikapuolin.

- Tuomas T.

18.1.2015

Juuri äsken julkaisimme kevään Osuma!-ohjelman. Paljon kivaa on tiedossa ja nyt kaivataankin vaan aktiivista osallistumista. Huomatkaa, että ensimmäiset koulutukset alkavat jo helmikuun alussa, joten 26.1. sitten vaan koneen äärelle klo 15.00. Tällä kertaa päädyttiin iltapäiväaikaan, jotta mahdollisimman moni pääsisi koneelle oikeaan aikaan. Tsekkaa myös uusi Osuma!-video etusivulta.

- Tuomas & Tuomas

19.12.2014

Kiitokset myös näin blogin välityksellä kaikille osallistujille, kouluttajille ja yhteistyötahoille.

Tämän vuoden raportointi valmistui juuri. Osuma!-hankkeessa järjestettiin syksyn aikana 101 koulutustilaisuutta, joissa osallistujakertoja oli 1186! Koulutusta ennettiin yhteensä 303 tuntia.

Rauhallista joulunaikaa ja tavataan ensi vuonna!

- Tuomas & Tuomas

22.10.2014

Suosittelemme kaikkia facebookissa olevia opettajia liittymään Osuma!-ryhmään, jossa nopeita muutoksia ja muita asioita tiedotetaan ja vinkataan uusia juttuja tvt:n saralla opetuksessa. Facebook on hyvä työväline ja ryhmät siellä erinomaisia työn tukijoita.

- Tuomas & Tuomas

3.10.2014

Nyt on kaikki (paitsi BYOD) lisäkoulutukset selvillä, ja tarjottu salolaisille. Joitain hajapaikkoja peruutusten myötä tullut Saloonkin eli ota rohkeasti yhteyttä.

Tästä onkin hyvä aloittaa työ Someron osalta...

-Tuomas T.

26.11.2014

Salossa vihdoin viittä vaille valmis. Aivan viimeisetkin kouluttajapäivät varmistumassa. Tänään monelle lähti posti, joka kertoi uudesta koulutustilaisuudesta.

Armfeltin koulussa kahvitellaan ravintola Kimarassa ennen koulutuksien alkua. Kts. "Koulutuspaikat"-välilehti. Sieltä siirrytään koulutustilaan.

-Tuomas T.

24.9.2014

Nyt on ilmoittautuminen päättynyt ja monta koulutusta ollaan saatu tuplata tai triplatakin! Mahtavan aktiivista ja innostunutta porukkaa Osuma!ssa. Koulutuksista, jotka eivät näytä täyttä täällä nettisivuilla, voi kysellä koordinaattoreilta. Jos siis vielä innostuu osallistumaan johonkin. Hajapaikkoja on.

Koulutuksessa ollessasi, muista lopuksi täyttää palaute, jota kouluttajasi pyytää sinun tekemään Jos jostain syystä jää väliin tai olet joutunut lähtemään aikaisemmin, niin tässä linkki palautteeseen:

http://digiumenterprise.com/answer/?sid=1214956&chk;=ZEYCKPB3 (jos linkki ei jostain syystä aukea, niin kopioi osoite oman nettiselaimesi osoiteriville)

tai QR tuossa yläpuolella.

-Tuomas & Tuomas

19.9.2014

Terve Saloon!

Olen viestinyt tänään opettajille tietoa lisäkoulutuksista. Vaikka et olisi vielä saanut postia, ei hätää, sillä olen saanut siinä määrin kouluttajien kanssa sovittua uusia aikoja, että alkuperäinen koulutustilaisuuksien määrä on tuplaantunut eli Salossa syksyllä yli 50 koulutustilaisuutta!

Päivitän tänne sivuille noita, kunhan olen teille ensin saanut postit asiasta lähetettyä. Vielä nuo eivät siis näy täällä listoilla. Tiedän odottavan ajan olevan pitkän, mutta hitaasti hyvä tulee. Uskon, että halukkaille tuo kaksi koulutusta järjestyy.

-Tuomas T.

13.9.2014

Hei salolaiset!

Aurinkoista lauantaita täältä näppäimistön takaa. Väliaikatietona seuraava: salolaisille on lähtenyt taas kasa vastauksia ja viikon loppuun mennessä saavat loputkin vastauksen ilmoittautumisiinsa.

TÄRKEIN: koulutukset ovat lähes äärimmilleen täynnä, mutta työn alla on koko ajan lisäkoulutuspäivien haku. Näihin uusiin pajoihin mukaan mahtuville ilmoitetaan henkilökohtaisesti spostilla mukaan pääsystä.

Teitä salolaisia innostuneita on niin paljon, että työ teidän osalta etenee hieman hitaammin. Luvassa on kuitenkin laadukasta koulutusta, joten odotus kannattaa!

- Tuomas T.

12.9.2014

Hei auranmaalaiset!

Todella hienosti ja innolla olette ilmoittautuneet Osuma!-koulutuksiin! Muutama koulutus ei vielä toteudu, jos emme saa viittä kouluttautujaa täyteen. Ne ovat seuraavat: iMovie, Tekstinkäsittely ja tiedon jakaminen, Sosiaalisen median mahdollisuudet, Esitysohjelmat 1 - PowerPoint, iMovie, Google Apps, Garageband, Book Creator ja iPad-paja edistyneimmille 2.

Noista puuttuu keskimäärin yksi tai kaksi osallistujaa, joten pienestä on kiinni. Rohkeasti vaan vielä mukaan. Osa koulutuksista toimii ns. kronologisesti eli jos vaikka olet tulossa iMovie-koulutukseen, niin kannattaa mennä myös Garagebandiin, jotta voi opetella säveltämään tai sävellyttämään oppilailla leffamusat (tekijänoikeusvapaata matskua :). iPadin alkeista voi hyvin siirtyä myös iPad-jatkokursseihin, jotta oppii enemmän. Alkeissa mennään vaan ihan perusjuttuja. Google Apps on tosi mielenkiintoinen työskentelymahdollisuus kouluissa ja ilmainen kaiken lisäksi. Ja juuri itsekin tein oppilaiden kanssa digitaaliset kasvikirjat Book Creatorilla, joka on mainio työkalu omien sähköisten kirjojen tekemiseen, josta oppilaat innostuvat.

Koitetaan saada kaikki pajat täyteen!

- Tuomas H.

p.s. Q&A-koulutus; peruttiin, koska siihen ei ollut ilmoittautunut ketään.

9.9.2014

Hei salolaiset!

Olette hienosti osoittaneet kiinnostustanne koulutuksia kohtaan. Ilmoittautumisiä on tullut todella paljon. Tiedän, että odotatte kovasti vastausta omaan ilmoittautumiseenne, mutta pyydän vielä hieman kärsivällisyyttä. Saatte tällä viikolla vastauksen omaan ilmoittautumiseenne. Pajat täyttyvät, mutta olen jo aloittanut työn hankkiakseni niitä lisää.

-Tuomas T.

1.9.2014

Osuma! on todellakin osunut kohdeyleisöönsä! Sivuillamme on käyty jo monta sataa käyttäjää ja kysymyksiä on tullut runsaasti. Hienoa, että olette olleet aktiivisia, jo tässä vaiheessa. Me uskomme vakaasti, että kaikki koulutukset saadaan järjestettyä ja suosituimmista sitten monistetaan lisää tuonne marraskuulle.

Moni on kysynyt tuota ilmoittautumista moneen koulutukseen. Samalla sähköpostilla voit ilmoittautua moneen eri koulutukseen, jos innokkuutta kerran riittää. Ilmoittautumiset merkitään koulutuksiin aikajanalta napsien ihan siinä järjestyksessä, kun ne ovat tulleet. Vastaukset koulutukseen pääsemiseen tulevat, kunhan ehdimme kahlata ilmoittautumispostit läpi. Niitä taitaa tulla aika monta sataa... 🙂

Innolla kohti koulutuksia!

Tuomas & Tuomas

25.8.2014

Jaahas, aika jännää on! Siinä olisi sitten Osuma!:n sivut julkaisua vailla valmiit. Toki pientä viilausta aina riittää, mutta niin kuin kaikissa hyvissä projekteissa, kehitämme/tarkastamme sivuja koko ajan.

Tässä siis teille Osuma!:n kotisivut!

- Tuomas&Tuomas;

15.8.2014

Koulutuskalenteri valmistuu kovaa vauhtia. Tällä hetkellä viimeisiä kouluttajia reksytoidaan hankkeeseen, ja näin pian päästään itse asiaan eli koulutuksien tarjoamiseen teille opettajakollegat.

Kouluttajina meillä on asiantuntevia kollegoja ja mukavia ammattilaisia. Syksyllä Osuma! tarjoaa workshop koulutusta pienryhmissä (5 - 10 opea). Tarjolla on yhteisöllistä tekemistä, iPadia ja paljon muuta. Tsekkaa "Koulutuspäivät" ja ilmoittaudu mukaan!

- Tuomas&Tuomas;