Siirry sisältöön

Salon koulutukset, kevät 2017

Tästä alta näet kaikki Salon Osuma!-koulutukset kevään 2017 osalta. Koulutukset ovat kolmen tunnin pienryhmäkoulutuksia ja ne järjestetään Armfeltin koululla klo 15-18. Koulutusten alussa tarjotaan kahvi/tee ja leipä. Ilmoittautuminen koulutuksiin alkaa 1.2. klo 17.00 ja tapahtuu "Ilmoittautuminen" välilehden kautta tällä samalla nettisivulla. Sieltä löytyy myös tarkat ilmoittautumisohjeet.

Prezi

Visuaalisesti mahtava ja pedagogisesti looginen, oppilaita innostava ja opettajia koukuttava - sitä kaikkea on Prezi! Tule opiskelemaan Prezi-esitystyökalun käyttöä tai kertaamaan alkeita uudestaan. Prezi on nettiselainpohjainen palvelu, joten on alustariippumaton. Kurssilla luodaan myös tunnukset, jos sinulla niitä ei vielä ole.

Aika: 27.2.
Paikka: Armfeltin koulu
Kouluttaja: Tuomas Honkasalo
Mukaan: läppäri (paitsi Armfelt)

Suomi100:  Prezi-työpaja

Tule mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan valmista materiaalia opetuskäyttöön Suomen juhlavuotta varten asiantuntevan Prezi-ohjaajan avustuksella. Alkuun kerrataan hieman Prezin perusjuttuja ja sitten työskennellään Prezissä ja tuotetaan valmiiksi materiaalia, joita voi oman suunnitelmansa mukaan käyttää aamunavauksissa, opetuksessa, itsenäisyyspäivänä jne. Suunnittele jo hieman alkuun ideaasi ja ota tarvittaessa materiaalia mukaan.

Aika: 28.2. tai 1.3.
Paikka: Armfeltin koulu
Kouluttaja: Tuomas Honkasalo
Mukaan: läppäri (paitsi Armfelt)

Tabletkoulu - esittelytilaisuus

Minkälaista on opiskelu Tabletkoulun sähköisellä oppimateriaalilla? Osallistu Tabletkoulun demo-oppitunnille ja koe minkälaista on opiskelu sähköisellä oppimateriaalilla käytännössä ja mitä uusia mahdollisuuksia oppimiseen Tabletkoulun oppimateriaalit ja valmiit harjoitukset tarjoavat. Tunne kuinka oppilaan rooli muuttuu aktiivisemmaksi  ja kuinka vuorovaikutteinen
opetustilanne voikaan olla.

Tabletkoulun avulla toteutat itsearvioinnit  ja oppilaan edistymistä voit seurata jatkuvasti yhdellä silmäyksellä. Oppilaan tekemien tehtävien tarkistaminen ja yksilöllisen palautteen antaminen onnistuvat entistä helpommin.

Aika: 7.3.
Paikka: Armfeltin koulu
Kouluttaja: Jani Ruohomeri
Mukaan: iPad ja Kannattaa käydä hankkimassa ilmaiset tunnukset osoitteesta www.tabletkoulu.fi ennen koulutusta

Office365 - perusteet ja eteenpäin

Kaikkihan käyttävät O365:sta, eikö? Vai sittenkin ehkä… Nyt on viimein aika ottaa perusteet haltuun tai kerrata jo unohtuneet. Tässä koulutuksessa luodaan oppiaine- ja tehtäväkansiot, jotka saat heti käyttöön opetukseesi. Lisäksi lopuksi kurkistetaan O365:den muihin opetuskäytössä hyödyllisiin ominaisuuksiin.

Aika: 7.3. tai 13.3.
Paikka: Armfeltin koulu
Kouluttaja: Pasi Björk
Mukaan: halutessasi oma laite

Opetusohjelma- ja App-vinkit perusopetukseen

Tällä kurssilla esitellään ja tutkitaan yhdessä käytännössä hyväksi havaittuja opetusohjelmia sekä tietokoneella, että iPadillä. Samalla saamme muutamia pedagogisia vinkkejä näiden ohjelmien käyttöön. Yksinkertaisesti: lisäideoita ja vinkkejä opetuksen tueksi. Taattua laatua - testattu by Pasi 🙂

Aika: 16.3.
Paikka: Armfeltin koulu
Kouluttaja: Pasi Björk
Mukaan: halutessasi oma laite

Luokan OneNote eli tuttavallisemmin OneNote ClassNotebook

Koulutuksessa luodaan luokan OneNote-muistikirja. Se on sovellus, joka sisältää:

1) Sisältökirjaston, jonka avulla opettajat voivat jakaa kurssimateriaaleja opiskelijoille.
2) Yhteistyötilan, jonka avulla kaikki luokan opiskelijat ja opettaja voivat jakaa ja järjestää tietoja sekä tehdä yhteistyötä.
3) Opiskelijoiden oman tilan, johon muut opiskelijat eivät pääse (mutta opettaja pääsee)

Lisäksi tutustutaan opetukseen suunniteltuun apuohjelman, jonka avulla luokan muistikirjat ovat entistä tehokkaampia opettajien käyttää.

Aika: 8.3. ja 14.3.
Paikka: Armfeltin koulu
Kouluttaja: Markku Yli-Alho
Mukaan: halutessasi oma laite

Verkkosovelluksia opetukseen

Padlet, Quizlet, Socrative, Answer garden, Bubbl.us jne. - kuulostaako tutulta? Jos ei, niin tule mukaan. Tutustutaan opetuksessa hyödyllisiin verkkopohjaisiin sovelluksiin ja pohditaan niiden erilaisia soveltamismahdollisuuksia.

Aika: 30.3.
Paikka: Armfeltin koulu
Kouluttaja: Markku Yli-Alho
Mukaan: halutessasi oma laite JA osallistujilla Gmail-tili

Koodaus vuosiluokat 1-7

Kurssilla mennään suoraan tärkeimpään asiaan, eli otetaan Scratch-ohjelmointi kunnolla haltuun. Selvitetään ohjelmoinnin perusrakenteet, joiden turvin koodaamisen opettaminen on varmalla pohjalla. Oman läppärin voi ottaa mukaan, mutta luokassa on pöytäkone jokaiselle.

Aika: 9.3. tai 22.3.
Paikka: Armfeltin koulu
Kouluttaja: Jouko Järvenpää
Mukaan: halutessasi oma laite

OPS2016: Elokuvapaja

Mitäs kaikkea kivaa voisi käyttää opetuksellisessa kerronnassa tai oppilaiden itse tekemissä videoissa? Tehdään trikkivideoita Green Screenin kanssa, opetellaan juonnettujen animaatioden tekemistä mm. Puppet Palsilla ja Spark Videolla. Toiminnallinen kurssi, joka on varmasti myös mukavaa virkistäytymistä työpäivän jälkeen, sillä hauskaa pidetään. Painotus on trikkivideoiden tekemisessä ja muita juttuja tehdään jäljelle jäävän ajan puitteissa. Voit tulla kokeilemaan myös kouluttajan laitteella maksullista Green Screen Appia ja ostaa koulun laitteelle jälkikäteen, jos tuntuu tarpeelliselta appilta.

Aika: 28.3. tai 29.3.
Paikka: Armfeltin koulu
Kouluttaja: Tuomas Honkasalo
Mukaan: iPad - tarvittavat appsit Veescope Live Green Screen (maksullinen), Puppet Pals (tai maksullinen Puppet PalsHD), Spark Video

Robotti oppimisen välineenä, vuosiluokat 3-9

Edullisella Arduino-pohjaisella Scratch-ohjelmoitavalla robotilla saa ihmeitä aikaan ja sitä on todella helppo ohjelmoida. Robotti on oiva väline ohjelmoinnin, automaation, elektroniikan ja teknologian sekä tietenkin fysiikan opetuksessa. Näin helppoa se ei ole vielä koskaan ollut. Ohjelmoidaan liikkuvaa robottia sekä tutustutaan erilaisiin sensoreihin (ulträäni, lämpötila, IR, ym.) Robotit ja muut aparaatit ovat valmiina ja niitä on riittävästi. Kaikki työt pääsee tekemään itse.

Aika: 23.3.
Paikka: Armfeltin koulu
Kouluttaja: Jouko Järvenpää
Mukaan: halutessasi oma laite

Osuma-hanke